Elion tõstis interneti välisühenduse kiirust

11. august 2004, 12:21

Elion liitus internetiteenuse pakkujate võrke ühendava London Internet ExchangeÞga (LINX), tõstes sellega oma välisühenduste läbilaskevõimet ligi 40%.

Tänu LINXiga ühinemisele tõusis Elioni kõigi interneti välisühenduste kogumaht 2,5 gigabitile sekundis, mis on teadaolevalt suurim Eesti internetiteenuste pakkujate seas. Lisaks Suurbritanniale on Elionil interneti välisühendused ka Soome, Rootsi ja Lätti. Mitu erinevat interneti välisühendust tagavad selle, et kui mõnes neist ilmneb rike, siis on võimalik ülejäänud ühenduste kaudu välismaal asuvaid internetiservereid edasi kasutada.

Elion Ettevõtted ASi juhatuse esimehe Valdur Laidi sõnul on LINXiga ühinemine oluline samm selleks, et pakkuda Elioni klientidele kiiremat internetiühendust välismaailmaga. ?Interneti püsiühenduste kasutajate arv kasvab kiiresti ning see suurendab nõudlust ka kiiremate rahvusvaheliste ühenduste järele,? lausus Laid. ?Elioni võrgu juhtimiskeskus jälgib pidevalt, et ettevõtte interneti välisühendustes oleks alati vaba mahtu. Vajadusel on Elion kiiresti valmis rahvusvaheliste ühenduste läbilaskevõimet suurendama.?

LINXi müügi- ja turundusdirektor Vanessa Evans lisas, et LINXi liikmetel on ligipääs umbes pooltele maailma internetivõrkudest. ?Elioni liitumine LINXiga loob paremad võimalused ka välisriikide internetikasutajatele, kes soovivad usaldusväärset ligipääsu Eesti asuvatele internetiserveritele,? ütles Evans.

LINX on maailma suurim erinevate internetivõrkude ühenduspunkt, mida läbiv võrguliiklus küünib 55 gigabitini sekundis. LINX on mittetulundusühing, mis ühendab umbes 150 internetiteenuse pakkujat Suurbritanniast, Mandri-Euroopast, USAst, Kaug-Idast ja Aafrikast. LINX haldab suure läbilaskevõimega võrgusõlmi kaheksas kohas Londonis, kus LINXi liikmed saavad omavahel vahetada võrguliiklust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing