Keskkonnakomisjon tahab tühistada metsakorralduskava nõude

15. november 2004, 15:21

Et metsatööstus ei jääks järgmisel aastal kohaliku palgita, algatas riigikogu keskkonnakomisjon täna metsaseaduse muutmise seaduse eelnõu.

Riigikogu keskkonnakomisjon otsustas täna algatada metsaseaduse muutmise seaduse eelnõu, mis lükkab metsamajanduskavade nõude üheks aastaks edasi. Vastav eelnõu antakse üle täna pärastlõunal riigikogu täiskogu istungil.

Praegu kehtiva metsaseaduse kohaselt võib metsaomanik alates 2005. aasta 1. jaanuarist teha raietöid vaid kehtestatud metsamajanduskava olemasolu korral. Prognooside kohaselt on selle aasta lõpuks jõutud vastavad metsakorralduskavad kehtestada vaid umbes viie protsendi metsamaade ulatuses.

Eesti metsatööstuse liidu tegevdirektori Andres Talijärve andmeil on praeguse seisuga kehtestatud metsamajandamiskavad umbes 7000 hektari metsa majandamiseks. Eestis on katastrisse kantud umbes 0,8 miljonit hektarit riigimetsa ja 0,7 miljonit hektarit erametsa.

Riigikogu keskonnakomisjoni nõunik Endel Koljat nentis, et metsakorralduskava nõudvat seadusetähte pole kahjuks enne uue aasta algust enam võimalik muuta.

?Samas ei näe ma midagi hullu, kui täna algatatud seaduseparandus võetakse vastu kõige varem jaanuaris,? rääkis Koljat. ?Ma ei usu, et raie katkeb, sest on metsaomanikke, kes on metsateatiseid ette esitanud ja nende järgi võivad nad raiuda aasta otsa.?


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing