Krista Taim • 22. november 2004 kell 22:00

Eilsel ajurünnakul otsiti ideaalse tippjuhi valemit

Eesti Noorte Kommertskoja eestvõtmisel kogunes eile Olümpia hotelli paraku kutsutust väiksem grupp ärimehi, et arutleda tuleviku tippjuhi teemal. Eesmärk oli otsida vastuseid küsimustele, missugused on kuue aasta pärast nõuded asutustele ja missuguseid oskusi, isikuomadusi ja teadmisi nõuab tulevik liidrilt.

Koolitus- ja arendusfirma Invicta nõukogu liikme Mihkel Pärjamäe sõnul ei pruugi need firmad, kes on praegu edukad, olla seda kuue aasta pärast, kui nad oma liidrite arendamisega midagi ette ei võta. ?Aastatega on paika jooksnud sellised liidri omadused, mis on ajaloost selgunud, aga tulevikku vaatamist on olnud vähe,? sõnas Pärjamäe.

Meta-EKS SP juhatuse esimees Jüri Mõis tunnistas, et otsustas ajurünnakul osaleda, et kohtuda eelkõige vanade tuttavatega. Mis puudutab ideaaljuhi leidmist, siis on ta skeptiline. ?Ega võluvitsasid kuskil pole. See on ikkagi igapäevane rahulik tegevus, mis toob edu, ja samad asjad, mis on siiani toonud,? sõnas Mõis.

?Tegelikult polegi Eestis ühtegi juhtimisguru, on vaid juhid ise ja igaühel oma visioon juhtimisest. On kindlasti kasulik kuulata teiste kogemusi. Minu visioon on pehmed väärtused: mitte juhtimine, vaid eestvedamine ja isiklik eeskuju,? sõnas ajurünnakule kutsutud Saint-Gobain Isover Eesti ASi tegevjuht Urve Palo. Viis aastat tippjuhina töötanud Palo sõnul on nn pehmema koolkonna esindajaid aastatega juhtide hulgas juurde tulnud.

Projekti ?Liider 2010? juhi Mart Repnau sõnul jätkub ettevõtmine ka järgmistel aastatel. 2005. aasta ümarlaud-seminaril on soov võrrelda eri riikide liidrite ja juhtide esitatud tulemusi.

Hetkel kuum