EPL: Kortermajadesse soodus netiühendus

09. detsember 2004, 08:01

Kortermajade ühendamisega internetti ning korterite vahel ühenduse jagamisega tegeleb Tallinnas sadakond ettevõtet.

Aktiivsemalt liitutakse teenusega Õismäel ja Lasnamäel, kirjutab Eesti Päevaleht.

Nimetatud teenuse puhul on kortermajal üks internetiühendus, mida jagatakse kaablite kaudu korterite vahel. Ühenduse kiirus ja kvaliteet sõltub üldjuhul sellest, kui palju kortereid korraga internetti kasutab. Samas pakutakse ka teenust, kus kliendile on konkreetne internetikiirus garanteeritud. Igatahes on teenus soodsam kui iga korteri eraldi kaabel- või võrgumodemi kaudu internetiga ühendamine.

Väikefirma Majanet juht Kuno Orgla on üks neist sadakonnast teenusepakkujast, kes on internetiga liitnud ligi 50 korterelamut peamiselt Õismäel ja Mustamäel. Firma pakub 190 krooni eest kuus internetiühendust, mille kiirus sõltub ühes majas liitunute arvust. 6?10 teenusega liitunud korterit peavad jagama näiteks 1 Mbit ühendust, 20?29 liitujat aga 3 Mbit ühendust. Teenusega liitumine on tasuta.

?Selline internetiteenus kogub populaarsust,? ütles Orgla. ?Lasnamäel on paljud omal käel seda paigaldama hakanud. Ühendanud alguses kaks korterit, siis terve trepikoja jne.?

Ühe kortermaja sellisel moel internetiga liitmine tähendab Orglale kuni 15 000-kroonist väljaminekut, mille ta liitunutelt tagasi teenib. Liitujate kriitiline mass on 10 korterit, s.t alla selle ei tasu kortermaja internetiga ühendada.

Orgla hinnangul on Tallinna kortermajadest ühe ühenduse kaudu internetiga liidetud umbes kümnendik. Mõne aasta pärast võiks neid tema hinnangul olla kuni kolmandik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing