• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Jõksi tabas Toompeal süüdistuste laviin

  Parlamendi ja õiguskantsleri vahel puhkes valimisliitude pärast aegade teravaim konflikt.

  Eile valimisliitude keelu tühistamise ettepanekuga Riigikogu palge ette tulnud õiguskantsler Allar Jõksi asusid saadikud süüdistama poliitikasse tungimises ja anarhia soodustamises, kirjutas Eesti Päevaleht.
  Võimuliidu ja Keskerakonna liikmed pommitasid ägeda debati käigus õiguskantslerit teravate küsimustega. Kõige jõulisemalt ründasid Jõksi rahvaliitlased.
  ?Minu meelest te ikka õhutate praegu anarhiat või kuidas?? märkis Tiit Tammsaar. Tema sõnul on Jõksi tegevus taunimisväärne olukorras, kus igal kodanikul säilib kandideerimisõigus ja omavalitsuste asjad on poliitilised. Koit Prantsi väitel on Jõks asunud hilinenult võitlema tuuleveskitega.
  Õiguskantsleri algatus häirib selgelt ka Reformierakonda. ?Teie avaldused ja pöördumised on viimasel ajal muutunud üha poliitilisemaks. Raske on aru saada, mis on nende eesmärk,? kommenteeris Andres Taimla. Rain Rosimannus nimetas Jõksi tuntud poliitikuks, kes on esinenud kohalike erakondade sätestamise initsiatiiviga. ?Kas te ei leia, et õiguskantsler peaks pigem seisma Eesti territoriaalse terviklikkuse eest,? sõnas ta. Keskerakondlane Helle Kalda tahtis teada, millises nimekirjas Jõks poliitikasse läheb.
  ?Mul ei ole plaanis kandideerida ei kohalikel, riigikogu ega Euroopa Parlamendi valimistel,? vastas Jõks, keda Keskerakonna parteileht Kesknädal seostas Isamaaliiduga.
  1992. aastast parlamenti kuulunud sotsiaalliberaal Liina Tõnisson hindas niisugust käitumist väärituks. ?Olen näinud siin saalis üsna palju. Aga mitte kordagi sellist isiklikest huvidest lähtuvat ringkaitset, kui te äsja tormasite kallale õiguskantslerile,? ütles Tõnisson.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
USA börs jätkas tõusu
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Kolmapäeval jätkus USA börsidel tõus, kui kõik kolm peamist indeksit ronisid kõrgemale, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.