Elion müüb enamusosaluse tütarfirmas Eltel Networks

Annika Matson 16. detsember 2004, 14:11

ASile Eesti Telekom täielikult kuuluv Elion Ettevõtted AS müüb 51%se osaluse tütarfirmas Eltel Networks AS Soome ELTEL Networks Coprorationile.

Soome võrguehitusfirma ELTEL Networks Coproration omab juba selles ettevõttes 49-protsendist osalust, teatas firma börsile.

Enamusosaluse ostuvõimalus anti ELTEL Networks Corporationile 2003. aasta mais sõlmitud 49-protsendise vähemusosaluse ostu-müügilepinguga. Osaluse müük Eltelis võimaldab Elionil keskenduda paremini oma põhitegevusele, milleks on telekommunikatsiooniteenuste ja IT-lahenduste müük ning klientide kvaliteetne teenindamine. Strateegilise partneri kaasamine on Eltel Networks ASil aidanud tugevdada oma positsiooni elektri- ja telekommunikatsioonilahenduste pakkumisel ning tegevuse laiendamisel teistesse Balti riikidesse.

Aktsiate omandiõiguse üleminek toimub pärast seda, kui Konkurentsiamet annab loa tehingu toimumiseks. Tehingu hinnaks on ligikaudu 60,4 miljonit krooni (3,9 miljonit eurot). Elioni eeldatav kasum tütarettevõtte aktsiate müügist umbes 40 miljonit krooni (ligikaudu 2,6 miljonit eurot) kajastatakse 2004. aasta neljanda kvartali kasumiaruandes. Käesolev tehing ei ole käsitletav tehinguna seotud isikuga ning Elion Ettevõtted ASi ega Eesti Telekomi nõukogude ja juhatuste liikmed ei ole tehingust isiklikult huvitatud.

Eltel Networks AS on üks suurima käibega telekommunikatsiooni- ja elektrivõrkude väljaehitamisele ja hooldamisele spetsialiseerunud ettevõtteid Baltimaades. Eltel Networks ASi käive aastal 2003 oli 315,3 miljonit krooni (20,1 miljonit eurot) ja kasum 16,8 miljonit krooni (1,1 miljonit eurot). Ettevõte loodi 2001. aasta alguses ning annab tööd 595 inimesele. Eltel Networks ASil on tütarettevõtted Lätis ja Leedus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing