Inno Tähismaa • 12. august 2005 kell 12:04

Tolli laevakontrolligrupp avastas 17 tuhat salasigaretti

Maksu- ja Tolliameti tollitöötajad avastasid Muuga sadamas Venemaa lipu all sõitvast laevast 17 000 salasigaretti.

Sigaretid olid peidetud pootsmani lattu metallist kasti, teatas maksuhalduri esindaja.

Põhja maksu-ja tollikeskuse laevakontrolligrupi ametnikud teostasid kolmapäeval, 10. augustil riskianalüüsile tuginedes osalise tolliläbivaatuse kuivlastilaevale AMUR-2511. Tolliametnikud kontrollisid tüüriseadeldise ruumi, erinevaid ladusid, avatud tekke, meeskonnaliikmete kajuteid, värviladu, spordisaali, pootsmani ladu ja teisi objekte.

Läbivaatuse tulemusena avastati pootsmani laost konteineri kinnitusvahendite kastist kinnitusvahendite alla peidetuna metallist kast, milles oli kokku 85 plokki ehk 17000 ühikut sigaretti 'L M' punane.

Põhja maksu- ja tollikeskuse juhataja asetäitja järelvalve alal Tõnis Kuuse ütles pressiteate vahendusel, et tolliametnikud on täiendanud oma oskusi Suurbritannias Liverpoolis, kus koolitati end laevadel kontrolli läbiviimise osas. 'Saadud teadmised võimaldavad tollil veelgi efektiivsemalt läbi vaadata kõiki Eesti liikuvaid laevatüüpe ning avastada ka väga hästi peidetud salakaupa,' lisas Kuuse.

Sigarettide ostmises ja peitmises tunnistas end süüdi laeva pootsman, kelle suhtes alustati väärteomenetlus.

Käesoleva aasta I poolaastal on tollikontrolli tulemusel avastatud kokku 713 tuhat salasigaretti ja 6,1 tuhat liitri alkoholi (teisaldatuna absoluutalkoholiks).

Hetkel kuum