Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Euroopa Komisjon hindab miljardite kasutamist

  Eile ja täna arutavad Euroopa Liidu ametnikud ning toetuse kasutamisega Eestis seotud asutuste ja kohalike omavalitsuste esindajad Ühtekuuluvusfondi keskkonna- ja transpordiprojektide senist elluviimist ning võimalusi projektide kiiremaks rakendamiseks, teatas rahandusministeerium.
  Ühtekuuluvusfondi seirekomisjon annab hinnangu käimasolevate keskkonna- ja transpordivaldkonna projektide hetkeseisule. "Koosoleku eesmärk on läbi arutada iga üksiku projektiga seotud edasiminekud ja võimalikud probleemid. Lisaks sellele tehakse vajadusel ka ettepanekuid projektide kiiremaks elluviimiseks," selgitas rahandusministeeriumi abiminister Tea Varrak.
  Eile arutati Tallinnas transpordiprojektide kulgu. Täna jätkub koosolek Pärnus, kus antakse ülevaade keskkonnavaldkonna projektide hetkeseisust. Käimasolevaid Ühtekuuluvusfondist toetatud tee-ehituse ja muid transpordiga seotud projekte on kuus, keskkonnavaldkonnas on 17 projekti.
  Muu hulgas arutab komisjon Tallinna-Narva ja Jõhvi-Tartu-Valga maantee lõikude parandamist, Pääsküla prügila ehitust, Tartu vee- ja reovee võrgustiku laiendamist, Narva tuhavälja sulgemist, Rapla vee- ja kanalisatsioonitrasside uuendamist ja paljusid teisi projekte.
  Kokku rahastatakse keskkonna- ja transpordiprojekte aastatel 2004-2006 Ühtekuuluvusfondist ligikaudu 4,8 miljardi krooni ulatuses. "Lisaks Euroopa Liidust tulevale toetusele investeerib Eesti riik ka ise nendesse projektidesse ja seeläbi eri regioonidesse kokku üle miljardi krooni," lisas Tea Varrak.
  Lisaks tutvuti eile pärastlõunal Paikuse prügilaga, kuhu on ELi kaasabil investeeritud juba üle 100 miljoni krooni. Pärnus on plaanis kohtuda sealse maavanema ja valdkondade juhtidega.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
"Tunnen, et on vaja telefon kätte võtta... ja kukun jälle töösse!"
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Miks juhtub nii, et inimesed on pidevalt ühenduses tööga, millised on tagajärjed ja kuidas ennast tööst lahti haakida, kirjutavad organisatsiooniuurijad Anne Reino, Alo Treial ja Maria Murumets Äripäeva essees.
Ferrari kutsub tagasi 23 000 sõidukit
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Itaalia autotootja Ferrari kutsub tagasi 23 555 sõidukit, sest kahtlustab paljudel mudelitel viga pidurites, vahendab ajakiri Car and Driver.
Reaalajas börsiinfo
Raadiohitid: ostuidee karuturul ja tippjuhtimise vähem nähtav pool
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Äripäeva raadio kuulajatele pakkus sel nädalal enim huvi aktsiaturgudel toimuv, karuturu taustal esile kerkinud ostuidee ja usutlus tippjuhi Tarmo Noopiga.
Nädala lood: suures skeemis paljastati Eesti firma, elekter kallineb hoogsalt edasi
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Selle nädala olulisematest sündmustest tasub esile tuua üks rahvusvaheline skeem, mille paljastamisel tuli esile ka Eesti firma. Lisaks ei saanud mööda energeetikast, sest tuleval talvel ähvardab elektri hind tõusta selgelt kõrgemale, kui oli suvine hinnatipp.
Paar miljonit kilo maasikaid mädaneb Soomes põllule
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.
Ukraina sõja põhjustatud tööjõuprobleem on peapõhjus, miks hulk maasikaid Soomes põllule on jäänud, kohati on ka vihmad maasikakorjamist takistanud, kirjutab Yle uudisteportaal.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.