ÄP fototoimetus • 20. oktoober 2005 kell 22:00

ETK Grupi üheksa kuu käive oli ligi neli miljardit krooni

Eesti Tarbijaühistute Keskühistu arendusdirektori Mart Mere sõnul oli kaubanduses valitsevale karmile konkurentsile vaatamata ka september enam kui 400 kauplusega opereerivale ETK Grupile edukas. Eelmise aasta sama kuuga võrreldes kasvas tänavu septembris grupi käive 19,4 protsenti.

ETK Grupi suuremad kaupluseketid on Maksimarket, Konsum, A ja O ning E-Ehituskeskus. Maksimarketite üheksa kuu jaemüük oli 592 miljonit krooni, Konsumite kett müüs kaupu 990 miljoni krooni eest. A ja O kaupluste üheksa kuu käive oli 584 miljonit krooni.

Mart Mere kinnitusel on ETK-l kaubanduses toimuvast hea ülevaade tänu liikmesühistute rohkem kui 400 kauplusele, mis tegutsevad kõikjal Eestis.

Arendusdirektori sõnul müüsid üheksa kuu kokkuvõttes kõige rohkem toidu- ja esmatarbekaupu Järva TÜ kauplused, järgnesid Saaremaa TÜ ja Tartu TK.

Ühistute jaekäibe kasvu kõrvutades paranes üheksa kuu tulemuste põhjal Põlva Tarbijate Ühistu poodide käive, kasv oli 28 protsenti. Järgnesid Järva 23,4%, Võru 21,8% ja Jõgeva 21,2% suuruse käibe kasvuga.

ETK Grupp on nii käibelt kui ka kaupluste arvult Eesti suurim jaekaubandussüsteem. Eesti tarbijate ühistutele ja keskühistule kuulub Eestis kokku 418 kauplust.

Autor: ÄP

Hetkel kuum