26. oktoober 2005 kell 10:00

Tavid valuutavahetus laienes Rootsi

Täna avab Eesti suurim valuutavahetusfirma AS Tavid esinduse Stockholmi kesklinnas, kontor hakkab tegutsmea Tavex AB nime all.

?Seoses Stockholmi esinduse avamisega on nüüd läbi meie ettevõtte võimalik Eesti ja Rootsi vahel raha saata viie minutiga,? kommenteeris uue kontori avamisega klientidele kaasnevaid eeliseid Tavidi juhataja Kuno Rääk. ?Kahe riigi vahel raha kiirsiirdamine võtab ainult nii palju aega kui kulub paberite vormistamiseks. Sama teenus on edukalt toiminud Eesti ja Soome vahel juba üle üheksa aasta. Põhiliselt kasutavad seda firmad, aga ka turistid, kel raha ja pangakaardid reisil olles kaduma läinud.?

Lisaks hakkab Tavex AB müüma Rootsi turule füüsilist investeerimiskulda maailmaturu hinnaga. ?Peamine tegevusala saab siiski olema valuutavahetus. Meie eesmärk on olla Stockholmi valuutaturu hinnaliidrid,? lisas Rääk.

Tavidile pakub Rootsi turg huvi kuna ELiga liitudes otsustasid rootslased käibele jätta oma rahvusvaluuta ja Eurole üleminekut ei ole lähiaastatel oodata. Meile teadaolevalt on AS Tavid üks esimesi 100% Eesti kapitalil põhinevaid ettevõtteid, mis laieneb Rootsi turule.

Lisaks Rootsile ja Eestile asuvad Tavidi esindused ka Soomes ja Lätis. Järgmise sammuna on ettevõttel plaanis laieneda Taani.

Eelmisel aastal teenis Tavid krediidiinfo andmetel 9 miljonit krooni kasumit, käive oli 22 miljonit. Aasta enne seda olid tulemused vastavalt seitse ja 24 miljonit krooni. Tavidis töötab 42 inimest.

Autor: Gert D. Hankewitz

Hetkel kuum