• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tavidi omanik: jooda äripartner purju

  Valuutavahetusfirma Tavidi omanik Alar Tamming ütles äsja Äripäeva seminaril „Kuidas teha õigeid otsuseid”, et juba Vanas-Kreekas jõid äripartnerid pärast lepingu sõlmimist ennast koos purju.

  „Ja siis arutati sõlmitud leping uuesti läbi, et teada saada, kas partner on sinna mingeid kavalaid nippe sisse ära peitnud,” rääkis Tamming. Ta lisas, et Eestis see muidugi kombeks pole. „Siin on tavaks kõike varjata, näiteks täna kuulsin raadiost, et mingi Sakala Keskuse lepingu avalikustamine keelati, ju seal siis mingeid nõkse sees on, miks seda muidu tehti,” kommenteeris Tamming. Purjus olek on Tammingu sõnul huvitav meetod alateadvusest teada saamiseks, sest siis vahetavad teadvus ja alateadvus omavahel kohad.
  Tamming soovitas ka rohkem unistada ja fantaseerida. „Inimesed kardavad fantaseerida, kuid ei tohiks seda karta, sest fantaasiatel on mõju. Fantaseerige, et saate tulevikus edukaks ärimeheks ning teete ärireise oma lennukiga, siis see ka juhtub. Kui te ei fantaseeri, siis ei juhtu ka,” rääkis Tamming.
  Samuti lisas ta, et rohkem tuleks jälgida oma unenägusid. „Unenäo läbi räägib alateadvus oma sümbolite keeles inimesega. Iga uni on kiri meie alateadvuselt. Inimestel, kes und ei näe, on liiga suur barjäär teadvuse ja alateadvuse vahel,” märkis Tamming.
  Ka kõnevääratused ei ole Tammingu sõnul juhuslikud. „Alateadvus tegeleb sel ajal teise probleemiga, aga kuna surve on suur, väljendub sõnalise eksimusega. Allasurutud kõnevääratuste kaudu on võimalik teada saada teise inimese tegelikke soove,” möönis ta.
  Tamming märkis, et temal on huvitavamaid äriideed ja nipid tulnud metsajooksul. Lisaks kasutab ta igapäeva tööd tehes päeva jooksul lõõgastumist ja on käinud vabastava hingamise seanssidel. „Hingates on mul meelde tulnud seiku, mis juhtusid, kui olin kolmeaastane,” lisas ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Mandre: terviseedendus saagu lähtekohaks
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Praeguses sotsiaalkindlustussüsteemis puudub tugev seos inimeste tervisekäitumise ja riiklike teenuste vahel, kirjutab Mihkel Mandre arvamuslugude konkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Börs: Nasdaqi indeks langes korrektsiooni
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
USA aktsiaturud jätkasid täna langust, ühelt poolt olid börsifirmade kvartalitulemused tugevad, aga investorid on intressimäärade tõusu ootuses jätkuvalt tehnoloogiasektori aktsiaid müümas, vahendab Bloomberg.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Kallas lubas kaaluda ettevõtete võrgutasude vähendamist ja hinnalae seadmist
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.
Koalitsioonipartneriga peetavate läbirääkimistega rappa jooksnud Reformierakonna juht ja peaminister Kaja Kallas lubas teisipäeval siiski kaasa mõelda uute toetuste kehtestamisele.