Tavidi omanik: jooda äripartner purju

Valuutavahetusfirma Tavidi omanik Alar Tamming ütles äsja Äripäeva seminaril „Kuidas teha õigeid otsuseid”, et juba Vanas-Kreekas jõid äripartnerid pärast lepingu sõlmimist ennast koos purju.

„Ja siis arutati sõlmitud leping uuesti läbi, et teada saada, kas partner on sinna mingeid kavalaid nippe sisse ära peitnud,” rääkis Tamming. Ta lisas, et Eestis see muidugi kombeks pole. „Siin on tavaks kõike varjata, näiteks täna kuulsin raadiost, et mingi Sakala Keskuse lepingu avalikustamine keelati, ju seal siis mingeid nõkse sees on, miks seda muidu tehti,” kommenteeris Tamming. Purjus olek on Tammingu sõnul huvitav meetod alateadvusest teada saamiseks, sest siis vahetavad teadvus ja alateadvus omavahel kohad.

Tamming soovitas ka rohkem unistada ja fantaseerida. „Inimesed kardavad fantaseerida, kuid ei tohiks seda karta, sest fantaasiatel on mõju. Fantaseerige, et saate tulevikus edukaks ärimeheks ning teete ärireise oma lennukiga, siis see ka juhtub. Kui te ei fantaseeri, siis ei juhtu ka,” rääkis Tamming.

Samuti lisas ta, et rohkem tuleks jälgida oma unenägusid. „Unenäo läbi räägib alateadvus oma sümbolite keeles inimesega. Iga uni on kiri meie alateadvuselt. Inimestel, kes und ei näe, on liiga suur barjäär teadvuse ja alateadvuse vahel,” märkis Tamming.

Ka kõnevääratused ei ole Tammingu sõnul juhuslikud. „Alateadvus tegeleb sel ajal teise probleemiga, aga kuna surve on suur, väljendub sõnalise eksimusega. Allasurutud kõnevääratuste kaudu on võimalik teada saada teise inimese tegelikke soove,” möönis ta.

Tamming märkis, et temal on huvitavamaid äriideed ja nipid tulnud metsajooksul. Lisaks kasutab ta igapäeva tööd tehes päeva jooksul lõõgastumist ja on käinud vabastava hingamise seanssidel. „Hingates on mul meelde tulnud seiku, mis juhtusid, kui olin kolmeaastane,” lisas ta.

Hetkel kuum