Aili Sandre • 15. november 2005 kell 22:00

On ja ei ole ka

Miks saavad tuletõrjujad kuus palgana kätte väiksema summa, kui on Riigikogu liikmete sama aja telefoniarved? Või miks peavad imikute vanemad kallid vaktsiinid omast taskust välja maksma, kui rahvaasemikud saavad maksumaksja kulul oma tervist Toompea jõusaalis utsitada? Miks puuetega laste toetused on kordades väiksemad, kui on need summad, mida parlamendiliikmed korjavad oma kütusekulude katteks? Sest poliitikud arvavad, et nii peabki olema. Pole enam otseütlemisega autoriteete, kes neile ütleksid, kui nad midagi valesti teevad. Autoriteete on ehk rünnanud sama viirus, mis on eetika letargiani viinud? Esimesed sümptomid ? küünilisus, ükskõiksus ? justkui paistaksid. Halva mekiga tehingud on ?juriidiliselt korrektsed? või, nagu hõikab Toompea lossi kantslist maha riigikontrolör Mihkel Oviir, sellised, millega ?ühtepidi on ja teistpidi ei ole tekitatud kahju?. Ühtepidi oleks nagu nakatunud, teistpidi ehk siiski mitte.

Hetkel kuum