ÄP fototoimetus • 24. november 2005 kell 22:00

Saku Õlletehas plaanib läbimurret Rootsi turul

?Alustasime septembris Saku Originaali eksporti Rootsi ja võib öelda, et meie populaarseim mark on sealsete õllesõprade poolt väga hästi vastu võetud,? ütles Saku Õlletehase juhatuse esimees Jaak Uus. ?Seda näitab fakt, et oleme viimastel kuudel saanud ohtralt kordustellimusi, mille arv ületab esialgsed müügiprognoosid,? lisas ta.

Saku Õlletehase 2005. aasta eeldatav müügimaht Rootsis on ligikaudu 80 000 liitrit, kuid Uusi sõnul kasvab see number järgmisel aastal märgatavalt. ?Uue purgiga plaanime müügimahtu kordades suurendada. Väga võimalik, et viime Rootsi turule teisigi Saku tooteid,? rääkis ta.

Esimesel poolaastal moodustas eksport 12% kogumüügist. Suurem osa ekspordist on suunatud teistesse Balti riikidesse ning Soome. ?Saku Originaal on raudselt tuntuim Eesti õlu Soomes,? lausus Saku Õlletehase juht Jaak Uus.

Soomes müüb Originaali Soome suurim õlletehas Sinebrychoff. Saku Originaali purgitooted on lülitatud ka Soome deposiidisüsteemi.

Rootsis on pooleliitrises purgis Saku Originaal saadaval alkoholimüügiketi Systembolaget kaudu, millel on üle riigi 420 poodi ning mis teenindavad nädalas ligikaudu kaht miljonit klienti.

Autor: ÄP

Hetkel kuum