PM: Rahvusvahelisele maanteele võidakse künnised panna

06. veebruar 2006, 07:50

Pealinna liikluskorraldajad tahavad paigaldada Vineeri trammipeatuse juurde «lamava politseiniku», mis on maanteeameti väitel Euroopas ennekuulmatu.

Linna transpordiameti liiklusteenistuse direktori Mati Songisepa sõnul ei ole võimalik Tallinna autojuhte ülekäiguradade juures ilmselt muul viisil taltsutada, kui tuleb sundida neid kiirust vähendama «lamavate politseinike» nime kandvate künniste paigaldamisega, kirjutab Postimees.

Maanteeameti peadirektori asetäitja Harri Kuusk on aga liikluskorraldajate plaanide suhtes kriitiline. «Kui Tallinn sellise lahendusega välja tuleb, oleme tõesti unikaalne riik Euroopas, teised maad nii ei tee,» ütles ta.

Tema sõnul on Tallinn niigi täis künniseid, mis ei olegi tegelikult künnised, vaid kiiruse piirikud. «Oleme linnaga niisuguste piirikute linnatänavatele mittesobivuse üle juba pikka kirjavahetust pidanud, kuid midagi pole muutunud.»

Kuuse väitel sobivad piirikud hästi tanklatesse, kus sunnivad auto kiiruse pea nulli viima, kuid mitte tänavatele. «Vineeri trammipeatus on tõesti ohtlik koht, kuid Pärnu maantee puhul on tegemist rahvusvahelise E67 maanteega ning seal saaks liiklust reguleerida fooridega.»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing