Kohtuprotsess Meelis Lao üle lükkus oktoobrisse

29. juuni 2006, 12:06

McDonalds Eesti ründamise eest kohtu alla antud Meelis Lao, Taavi Paldre ei ilmunud kohtusse ja protsess lükkus oktoobrisse

Täna toimuma pidanud kohtuprostessil oli kohal süüdistatavatest vaid Rimon Stint, kes toodi kohale otse vangalst konvoi saatel. Lisaks oli kohal ka üks tunnistaja kuid suure osa asjaoslisi jäi tulemata ja protsess lükkus.
Meelis Lao ei saanud kohtusse ilmuda kuna oli kaitsja Helina Luksepa sõnul haige. „Tal oli nina ja kurgu mandlite operatsioon ning sellega seoses ilmnesid komplikatsioonid, tekkis palavik ja ta on haige,” selgitas Luksepp kohtule. Ta lisas , et komplikatsioonide tõttu pole Laol võimalik rääkida ning arstitõendi esitatakse kohtule tänase päeva jooksul.
Mis puudutab aga Taavi Paldret, siis Luksepa sõnul jättis Paldre kohtusse ilmumata ilmselt arusaamatusest. „Paldre ajas asjad segamini. Arvas, et kui Meelis Lao on haige jääb protsess ära ja pole vaja kohale ilmuda,” selgitas Luksepp. Ka ei ilmunud kohtuprotsessile hulk tunnistajaid. Kohtunik Merike Allikmaa lükkas protsessi edasi 10. 11. oktoobriks ning Taavi Paldre ja kohale tulemata jäänud tunnistajate suhtes rakendatakse sundtoomist.

Lao, Stinti ja Paldra tungisid 2004. aasta 8. septembril omavoliliselt McDonald’s Eesti renditud ruumidesse Tallinnas Viru tänaval ja keelasid töötajatel Feba turvamehi kasutades söögikohta sisenemise. Oma tegevust põhjendasid mehed rendivaidlusega. Väidetavalt tegutses Lao OÜ Tartelone osaniku Rimon Stinti palvel. Stint kutsus konflikti lahendama ka Taavi Paldre. McDonald’s esitas sissetungi peale avalduse kohtusse ja politseisse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing