Sõerdi sõnul pole 3 miljardit Eesti Pangale probleem

26. september 2006, 15:18

Rahandusminister Aivar Sõerdi sõnul ei
tohiks 3 miljardit krooni Eesti Pangale olla probleem.

"Eesti Panga mure on sisenõudlus. Kui vaadata augusti statistikat, kus laenuturule tuli 6 miljardit krooni, siis need 3 miljardit ei suurenda sisenõudlust ja ei tohiks olla Eesti Pangale suur probleem," kommenteeris Sõerd Eesti Panga kriitikanoote lisaeelarve suhtes.
Samuti täpsustab minister, et lisaeelarve on koostatud ülejäägiga, millest 2 miljardit läheb reservi. "Näiteks eelmisel aastal eelarvet tehes olid tulud ja kulud tasakaalus," täpsustas rahandusminister.

2006 aasta lisaeelarve eelnõu on valitsuse poolt heaks kiidetud ning tuludemaht on kokku üle 5 miljardi krooni. Kulusid on kokku 3,2 miljardit, millest fikseeritud on 393,5 miljonit krooni. Tulude ja kulude vahe on 2 miljardit. Valitsus kannab selle vahe pensionikindlustuse reservi.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. September 2006, 15:18
Otsi:

Ava täpsem otsing