Gigantide heitlus: Laar ja Savisaar ühes ringkonnas

19. oktoober 2006, 07:59

Üheks märtsivalimiste tõmbenumbriks tõotab
kujuneda Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare ning Isamaa ja Res Publica Liidu
värske esinumbri Mart Laari vastasseis Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita
ringkonnas, kirjutas Eesti Päevaleht.

Erakondade seniste kavade järgi peaksid kaks Eesti poliitika suurkuju ja kõige suuremat rivaali kandideerima riigikogu valimistel selles valimisringkonnas. Nii otseselt pole Laar ja Savisaar varem mõõku ristanud.

Lasnamäe kant on toonud korduvalt õnne keskpartei juhile, kes 2003. aastal kogutud ligi 13 000 häälega vedas enda tuules riigikokku hulga parteikaaslasi.

Kui IRL jääb kindlaks kavale seada Laar Savisaare vastu üles, võib Tallinna suurimast ringkonnast saada kahekordse ekspeaministri tuhast tõusmise koht. Viimastel parlamendivalimistel kogus Laar Lääne-Virumaal tagasihoidlikud 1055 häält.

Teisedki parteid üritavad “tõsistele veduritele” panustada just Kesklinnas ja Lasnamäel, kus seekord läheb kümne mandaadi asemel jagamisele üksteist parlamendikohta. Vähemalt sama tähtsaks peetakse erakondade peakorterites Harju- ja Raplamaa ringkonda.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. October 2006, 07:59
Otsi:

Ava täpsem otsing