19. oktoober 2006 kell 11:34

Kuninganna andis Eesti presidendile Briti teenetemärgi

Tema Majesteet kuninganna Elizabeth II andis täna Eesti Vabariigi Presidendile Briti teenetemärgi - Bathi ordeni rüütli suurristi, teatas Briti saatkonna pressiteenistus.

Teenetemärgi üleandmine leidis aset riigipeade kohtumisel Kadriorus. Kuninganna Elizabeth II ja Edinburghi hertsog kinkisid Eesti Vabariigi Presidendile ja proua Evelin Ilvesele kristalse veini kannu, millele on graveeritud kuninganna monogramm.

Bathi ordeni (Order of the Bath) asutas 1725. aastal kuningas George I. Ordenil on kolm klassi: I klass ehk rüütli suurrist (Knight Grand Cross), II klass ehk komandöririst (Knight Commander) ja III klass ehk kaaslaserist (Companion).

Ordeni moto on ladinakeelne "Tria juncta in uno"- kolm ühendatud ühes. Bathi orden on Briti teenetemärkide süsteemis vanuselt neljas. Ainult Ühendkuningriigi ja mõnede Rahvaste Ühenduse riikide kodanikud tõusevad Bathi ordeni esimese või teise klassi omistamisel rüütliseisusse ja võivad sealhulgas oma nime ees kasutada rüütliseisuse tunnust Sir/Dame.

Hetkel kuum