30. oktoober 2006 kell 13:47

Tallinn meelitab Vene rikkureid Eestisse raha raiskama

Tallinn tutvustab end kui talvist atraktiivset linnapuhkuse sihtkohta Venemaa suurlinnades Peterburis ja Moskvas, teatas linnavalitsus.

Teavitustöö talvise Tallinna kultuuriürituste, aastavahetuse pidustuste ja lõõgastavate puhkamisvõimaluste kohta algas erinevatel Venemaa turismimessidel ja teistel turundusüritustel juba septembris. Novembrikuu jooksul reklaamitakse Tallinna Moskva ja Peterburi metroodes ning internetiportaalides.

Kampaania on suunatud 25-45aastaste keskmise ja kõrgema sissetulekuga Moskva ja Peterburi elanikele, et kutsuda neid Tallinna külastama ka väljaspool turismi kõrghooaega. Samuti soovitakse teadvustada Venemaa suurlinnade elanikele Tallinna kui aastaringset linnapuhkuse sihtkohta ning kui meeldejäävat linna aastavahetuseks.

Kampaania korraldab Tallinna Ettevõtlusameti turismiosakond, kes on selliseid kampaaniaid Venemaal korraldanud juba ka kolmel eelneval aastal. Kampaania maksumus on 550 000 krooni.

Vene turistid erinevad teistest Tallinna külastajatest selle poolest, et eelistavad külastada Tallinna just detsembris ja jaanuaris. Viimase viie aasta jooksul toimunud vene turistide arvu kasvust on 1/3 lisandunud just aastavahetuskuudel.

Näiteks detsembris ja jaanuaris 2005/2006 peatus Tallinna majutusettevõtetes 13 153 vene turisti. Nende arv kasvas aasta varasemaga võrreldes 2 420 külastaja ehk 23% võrra.

Hetkel kuum