Mariliis Pinn • 23. detsember 2006 kell 14:41

Päästjaks õppija saab 4500 krooni stipendiumi

Lääne-Eesti päästekeskus maksab päästjaks õppijatele kuus neli ja pool tuhat krooni stipendiumi, lisaks sellele on õppuritele tagatud aastaks prii ülalpidamine.

Lääne-Eesti päästekeskuse koolitusbüroo juhataja Häli Rütter selgitas, et toetust pälvivad tuletõrjuja-päästja erialale õppima asujad, kes sõlmivad lepingu, et ei jäta õpinguid pooleli ja lähevad pärast kooli päästekeskusse tööle, kirjutas Järva Teataja.

Rütter lisas, et päästekoolis on õpilaste käsutuses uus, nüüdisaegse varustusega üheksa klassiruumiga õppehoone, ühiselamu koos selle juurde kuuluvate ruumidega, nüüdisaegset tulekustutus- ja päästetehnikat sisaldavad garaažid ning õppeväljak praktiliste harjutuste läbiviimiseks.

Rütter märkis, et nii suurt stipendiumi maksab praegu üksnes siinne päästekeskus. "Juttu on olnud, et see moodus laieneks üle riigi," lausus ta.

Lääne-Eesti päästekeskuse Järvamaa päästeosakonna juhataja Margo Tammepõld ütles, et kuigi õppijad saavad head stipendiumi, ei tasu seda võtta, kui raha teenimise võimalust. "Eesmärk on, et kõigil inimestel, kel on huvi päästja töö vastu, saaksid seda rahavõimalustest olenemata ka õppida," lausus ta.

Hetkel kuum