21. veebruar 2007 kell 13:17

Starman peab lõpetama Neloneni edastamise

Seoses autoriõigusega seotud õigusaktide muutumisega ja Soome telekanali Neloneni puuduvate õigustega Eestis programmi edastada, kaob 15. märtsist Starmani kaablivõrgus edastav soomekeelne kanal Nelonen.

Starmani teatel lisatakse endisele Neloneni sagedusele MTV Eesti ning viimase asukohale venekeelne äriuudiste kanal RBK, teatas ettevõte.

Starmani kommunikatsioonijuhi Timo Hartikaineni sõnul edastas Starman Neloneni nii kaua kui võimalik, kuid kehtima hakkava seadusega vastuollu minna ei olnud võimalik. Neloneni taas kanalivalikusse lisamine on võimalik juhul kui seadusandlus peaks muutuma või Nelonen saab õigused Eestis oma programmi edastamiseks.

"Starmani eesmärk on oma kaabelvõrkudes näidatavaid kanaleid vahetada nii harva kui võimalik, et mitte häirida klientide igapäevaseid telerivaatamise harjumusi. Praegu ei ole meil plaanis lõpetada ühegi teise kanali edastamist, kuid kui selleks peaks tekkima vältimatu vajadus, teatame oma kliente muudatusest võimalikult palju ette," lisas Hartikainen.

Augustis 2007 lähevad nii Nelonen kui teised Soome telekanalid üle digitaalsele edastusformaadile ning peale seda pole võimalik neid kanaleid ka eetriantenniga Eestis vastu võtta.

AS Starman on Eesti suurim kaabellevivõrgu baasil televisiooni-, interneti- ja telefoniteenust pakkuv ettevõte. Starmanil on kokku üle 130 000 digi- ja analoogtelevisiooni kliendi. Alates detsembrist alustas Starman maapealse leviga digitaaltelevisiooni ZUUMtv pakkumist, mis septembriks 2007 levib juba enam kui 96% majapidamiseni Eestis. AS Starmani aktsiad on kaubeldavad Tallinna Börsi põhinimekirjas.

Hetkel kuum