Hindade laiapõhjaline langus

Peeter Teder 19. aprill 2007, 00:00

Tallinna börsil leidis eile aset aktsiahindade laiapõhjaline langus; tõusvaid aktsiaid oli vaid kaks ja muutumatuks jäi üheainsa aktsia hind.

Kõige järsemalt langes Kalevi aktsia, mis odavnes 4 protsenti ja maksis 18,93 krooni (1,21 eurot). Kalevi aktsia käive oli üsna väike: vaid 194 000 krooni.

Kalevi aktsia languse peamiste põhjuste hulgas ei ole ilmselt fundamentaalnäitajad, pigem on tegu väärtpaberi vähese kaubeldavuse ehk viletsa likviidsusega, mida kinnitab ka väike käive. Samas võivad siiski mängida oma rolli firma hajusad tegevusvaldkonnad, ulatuvad need ju kinnisvarahaldusest ajakirjanduseni.

Enim käivet tehti Olympic EG aktsiaga, mida osteti-müüdi 8,1 miljoni krooni eest. Samas andis lõviosa käibest ehk 6,7 miljonit krooni üks enne kauplemise ametlikku algust sisestatud ja eilsesse päeva kuuluv suur plokktehing. Ilma selle tehinguta oleks suurima käibega olnud Ekspress Grupi aktsia. Olympicu aktsia hind langes 0,5 protsenti ja väärtpaber maksis 178,37 krooni (11,40 eurot).

Ekspress Grupi aktsia hind alanes 0,9 protsenti ja väärtpaber maksis 102,17 krooni (6,53 eurot). Ekspressi aktsia puhul pidas 6,50eurone (101,70kroonine) vastupanutase ja väärtpaber suutis sealt natuke üles nihkuda.

Ainsad tõusjad olid PTA Grupi ja Saku Õlletehase aktsiad, mis kallinesid vastavalt 1,1 ja 0,3 protsenti. PTA Grupi aktsia maksis börsi sulgemisel 71,97 krooni (4,60 eurot) ja selle käive oli 0,8 miljonit krooni. Saku aktsia maksis 246,12 krooni (15,73 eurot) ja aktsia käive oli 0,6 miljonit krooni. Eilse korrektsiooni põhjal võib arvata, et ees võib seista ka suuremaid hinnalangusi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing