Mariliis Pinn • 3. mai 2007 kell 15:45

Rosneft tõuseb Jukose varade omandamisega suurimaks naftatootjaks Venemaal

Vene riigi kontrolli all olev naftagigant Rosneft omandas tänasel enampakkumisel pankrotistunud Jukose olulisimad allesjäänud üksused Siberis ja tõuseb sellega analüütikute hinnangul suurimaks naftatootjaks Venemaal, vahendas postimees.ee.

Moskvas Jukose peakorteris toimunud oksjonil müüdi täna muuhulgas ka Tomskneft, Ida-Siberi Nafta- ja Gaasikompanii ning mitmed teised suured naftatootmis- ja rafineerimisüksused Ida-Siberis, vahendas AFP.

Rosneft maksis kogu paketi eest 6,8 miljardit USA dollarit ehk 78,2 miljardit krooni.

Analüütikute hinnangul tõuseb Rosneft nüüd tootmismahtude võrdluses Venemaa suurimaks naftatootjaks, tõrjudes sellelt positsioonilt erakätes oleva Lukoili. Veel paar aastat tagasi oli Rosneft väike ja vähetuntud firma.

Hetkel kuum