4. mai 2007 kell 9:55

Credit Suisse'i pankur arreteeriti insider-tehingute pärast

USA võimud on esitanud süüdistuse Šveitsi panga Credit Suisse investeerimispankurile insider-tehingu eest. Tegu on juba teise suure Wall Streeti insider-tehingu paljastamisega sel aastal.

Väidetavalt lekitas pankur infot üheksa ülevõtmise kohta investoritele, kes kasutasid saadud infot ebaseaduslikult tulu saamiseks, vahendas Bloomberg.

Arreteeritud pankur, 37aastane Hafiz Naseem töötas energeetikasektori pankurite meeskonnas Šveitsi ettevõtte New Yorgi kontoris. Mees arreteeriti eile ja talle esitati süüdistus väärtpaberite pettuses, samuti nende tehingute detailide avalikustamises, mida Credit Suisse nõustas. Naseem lekitas infot näiteks 32 miljardi dollarilise Dallase energiatootja TXU Corp pakkumise kohta.

Tegu on sel aastal teise suurema insider-tehingu juhtumiga Wall Streetil. Selle aasta märtsis esitati süüdistus ettevõtete Morgan Stanley, UBS AG ja Bear Stearns Cos töötajatele insider-tehingutes osalemise ja ülevõtmiste kohta info lekitamise eest.

Hetkel kuum