Streigi lõpp langetas vase hinda

Peeter Teder 09. mai 2007, 00:00

Vase hind Londonis langes eile, sest Peruu vasekaevandajad lõpetasid viiepäevase streigi. Peruu on suuruselt maailma kolmas vasekaevandaja. Streik lõpetati, kuna valitsus nõustus tõstma pensione.

Vase tulevikutehingute hinnad tõusid eelmisel nädalal streigi tõttu viimase 11 kuu kõrgeima tasemeni. Kolmekuulise vaselepingu hind langes eile 1,9 protsenti ja oli 8163 dollarit tonn. Eelmisel nädalal tõusis hind 7,4 protsenti ja käis ära 11 kuu kõrgtasemel 8335 dollarit tonn.

Samas kahanevad vase laovarud, mis tekitavad spekulatsioone, et pakkumine ei suuda nõudlusega sammu pidada. Laovarud vähenesid eelmisel nädalal 1 protsendi võrra ja olid 150 000 tonni. Seda jätkuks maailma vasetarbimist arvestades kolmeks päevaks. Vase laovarud on tänavu vähenenud 18 protsenti.

Vase kõrval alanesid ka plii, nikli, alumiiniumi ja tina hinnad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing