Dunkri Kaubanduse ASi pale

Jana Belugina 05. september 2007, 00:00

Hiljuti on Baltimaade pressis ilmunud intervjuud Eesti ettevõtte, Dunkri Kaubanduse ASi aktsionäridega. Seal on välja toodud nende vaatenurk Läti alkoholiimportija Lion&Ko aktsiapaki osa müügitehingu katkijäämise põhjuste kohta. Lionit süüdistati finantsinfo moonutamises ja tehingu katkestamises. Lioni aktsionärid otsustasid teavitada äriüldsust tehingu katkestamise tegelikest põhjustest.

1. Andes pressile moonutatud teavet Lioni ja tehingu kohta, rikkus Dunkri Kaubandus lepingu konfidentsiaalsustingimusi ja ärieetika kirjutamata reegleid.

2. Dunkri Kaubandus kaotas strateegilise võimaluse osta osa ärist Lätis ja Leedus ning saada enda kätte juhtroll Balti turul. Dunkri Kaubanduse aktsionärid arvestasid valesti oma rahalisi võimalusi ega suutnud kokkulepitud ajaks tagada finantseeringut. Nad jätsid täitmata kohustused ning andsid tarnijatele ja klientidele valeinfot eesmärgiga sundida Lioni aktsionäre sõlmima tehingut või loobuma kasutamast oma lepingulist õigust nõuda Dunkri Kaubanduse aktsionäridelt leppetrahvi. Sel viisil demonstreerisid nad ettevõtte ärikultuuri, mis pole Lionile vastuvõetav.

3. Lioni aktsionärid kasutasid oma lepingulist õigust ja katkestasid Dunkri Kaubandusega lepingu Dunkri Kaubanduse kohustuste mittetäitmise tõttu.

4. Mis puudutab justkui ebaõiget finantsteavet, siis: 2006. a finantstulemused ja aruande on kinnitanud audiitorid; tulemuste hindamiseni DD tehing ei jõudnud; Dunkri Kaubanduse aktsionärid väljendasid oma negatiivset arvamust.

5. Lioni aktsionäridel on plaanis esitada Dunkri Kaubanduse aktsionäride vastu kohtuhagi moraalse ja materiaalse kahju tekitamise, vale ja moonutatud info avaldamise ning konfidentsiaalsuse rikkumise pärast. Kohtule esitatakse dokumendid, mis tõendavad eespool toodu tõesust. Kohtuotsus avaldatakse kindlasti ning sellest antakse teada Baltimaade ja ELi äriüldsusele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing