Agnes Ojala • 4. oktoober 2007 kell 7:15

Capri maastiku ostja: oleksin võinud minna ka kolme miljonini

25. septembril Haus Galeriis peetud kunstioksjonil ajas Konrad Mägi maali „Capri maastik“ hinna rekordilise kahe miljoni kroonini Moskva kunstikaupmees.

“Oleksin võinud minna ka kolme miljonini,” ütles oksjoni võitnud Moskva galeriiomanik ja kunstikaupmees Andrian Melnikov. Ta jättis pakkumise katki, nagu ta poolnaljatades ütles, et mitte sattuda rahvuspatriootiliselt meelestatud eestlaste viha alla, kirjutas Eesti Ekspress.

Melnikovi kinnitusel pole tal olnud kavatsustki Mägit Eestist välja viia. Juba mitu aastat tagasi tekkis tal idee luua Eestis asuv vahetusfond siinse kunsti tippudest. Ta on teinud Hausi galeriile ettepaneku, et galerii võiks hallata tema Eesti kunsti fondi ning korraldada teoste vahetust Vene kunstnike tööde vastu, mida Melnikovi arvates võiks Eestis veel praegugi leiduda.

Hetkel kuum