Vara Hongkongi dollarit USDst lahti lõigata

Romet Kreek 15. november 2007, 00:00

Praegu on vara siduda valuutakomitee süsteemi abil USA dollari külge naelutatud Hongkongi dollarit lahti ja fikseerida see Hiina rahaga.

Sedasi võiks võtta kokku Hongkongi keskpanga asepresidendi Eddie Yue jutu Cato Institute'i ees. Põhjusena tõi ta selle, et Hiina ja Hongkongi majandus on täiesti erinevates arengustaadiumites.

Ta kõneles, et enne peaks Hiina raha muutuma vabalt konverteeritavaks ning muutuma rahvusvaheliselt tuntud reservvaluutaks (nagu USA dollar tänapäeval veel on). Ja isegi siis, kui Hiina raha on vabalt vahetatav, ei toeta HKD USA dollari küljest Hiina raha külge ringisidumist eriti hästi majanduslikud argumendid.

Hongkongi dollaril on omapärased probleemid - liiga palju raha tungib linnriiki ning keskpank peab viimasel ajal juba sageli sekkuma, et Hongkongi dollar liigselt ei tugevneks. Sorosega koos Quantum fondi juhtinud Jim Rogers ütles, et Hongkongi dollar tuleks likvideerida, kuna see on ajalooline anomaalia - niipea, kui Hiina jüaan muutub vabalt konverteeritavaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:10
Otsi:

Ava täpsem otsing