Tuleb närviline nädal

Tõnis Oja 20. november 2007, 00:00

See nädal tõotab tulla aktsiaturgudel närviline. Finantsturge kummitab USA majanduslanguse oht järgmisel aastal.

Bloomberg andmetel ennustavad aga Goldman Sachi, Strategas Research Partnersi ning UBSi analüütikud, et S&P 500 indeks kerkib selle viimase kuue nädalaga, mis sellesse aastasse veel jäänud on, 9,7 protsenti 1600 punktini, millest saab olema indeksi suurim tõus alates 1971. aastast.

Kuna neljapäeval on USAs peaaegu kõige suurem püha, tänupüha, on kauplemine USA aktsiaturgudel tavapärasest väiksem. Reedel algab jaekaubanduses osturalli, mis ajakirjanduse andmetel peibutab ostjaid suurte allahindlustega.

See kõik tekitab ebakindlust ning võimendab liikumisi. Nii algaski eile USA aktsiaturgudel nädal taas korraliku langusega. Veerand tundi pärast kauplemise algust olid kolm olulisemat aktaiaindeksit kukkunud enam kui poole protsendi võrra.

Tooni andis investeerimispank Goldman Sachs, kes alandas suurte pankade soovitusi eesotsas Citigroupiga. Investeerimispank usub, et järgmise kahe kvartali jooksul peab Citigroup maha kandma riskantseid investeeringuid kokku 15 miljardi dollari väärtuses. Citigroupi aktsia hind kukkus kolm protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:11
    Otsi:

    Ava täpsem otsing