Agnes Ojala • 20. november 2007 kell 10:06

Rahvaliit: 2008. aasta riigieelarve seab ohtu Eesti tasakaalustatud arengu

Eestimaa Rahvaliidu volikogu tegi erakonna riigikogu fraktsioonile ettepaneku mitte toetada 2007. aasta lisaeelarvet ja 2008. aasta riigieelarvet.

Erakonna hinnangul viivad valitsuskoalitsiooni esitatud eelarved regionaalse ebavõrduse süvenemisele ning vähendavad oluliselt linnade ja valdade suutlikkust pakkuda kvaliteetseid avalikke teenuseid, teatas Rahvaliit.

„Kui eelmised Rahvaliidu osalusega koalitsioonid suurendasid kohalike omavalitsuste tasandusfondi vähemalt samas tempos riigieelarve keskmise kasvuga ning kohalikele omavalitsustele laekuv tulumaksu määr ja kütuse aktsiisist laekuv osa kasvas igal aastal, siis tänane valitsus on kõik need meetmed külmutanud,“ ütles Rahvaliidu peasekretär Kajar Lember. „Selline tegevus viib meid veelgi kaugemale võrdsete võimaluste ühiskonnast.“

Volikogu taunis ka Majandus- ja kommunikatsiooniministri soovitust, mille kohaselt suletakse raskustes olevad bussiliinid ning lisaks sellele soovitakse talveperioodiks seisata Tartu-Valga rongid. „Selle asemel, et tegeleda probleemide sisulise lahendamisega, otsitakse põhjendusi, miks ei ole lisavahendite leidmine võimalik,“ märkis Lember. „Tuleb tõdeda, et tuleva aasta eelarvesse planeeritud bussiliinide toetuse kasv ei taga maakondade minimaalseid vajadusi.“

Hetkel kuum