24. november 2007 kell 13:25

Sakala keskuse lammutus paiskas õhku vähitekitajaid

Ehkki Sakala keskus sisaldas asbesti, mille tolm võib soodustada kopsuvähi teket, ei kasutatud hoone lammutamisel ettevaatusabinõusid.

Tallinna ja Harjumaa tööinspektsiooni juhataja Jaan Kiviall ähvardas kevadel lammutajafirmale Lustrum asbesti lammutamise nõuete eiramise eest ettekirjutuse teha, kirjutas Postimees. "Lustrum oli väga veendunud ja väitis, et seal ei olnud asbesti, et nemad on kontrollinud." selgitas Kiviall miks ta ettekirjutust siiski ei teinud.

Riigiarhiivis säilitatavad Sakala keskuse ehitusjoonised ja muud dokumendid näitavad, et asbesti kasutati selle hoone ehitusel vähemalt nende maa-aluste elektrikaablite isoleerimiseks, millega vool majja juhiti. Samuti on kasutatud materjalide spetsifikatsioonis märgitud asbestnööri, mida kasutati tihendina.

Hetkel kuum