Second Life'is avati Eesti saatkond

Tanel Jõeäär 06. detsember 2007, 00:00

Esialgu novembri keskpaika plaanitud üritus lükkus edasi, kuna ministri päevakava ei võimaldanud virtuaalkeskkonda külastada. See andis tegijatele võimaluse saatkonnahoonele lihvi anda.

"Infokanalid on muutunud ning meiegi peame muutma viise, kuidas me infot levitame. Üha suurem osa kommunikatsioonist toimub internetis ning peame selle trendiga kaasas käima," rõhutas välisminister Urmas Paet (nn teise elu nimega Urmas Alter) oma kõnes.

"Second Life'il on olnud suur menu selle loomisest alates, just seetõttu otsustasime avada siin saatkonna." Paet kutsus osalema tulevikus saatkonnas korraldatavatel üritustel ning toonitas, et saatkonna uksed on külastajatele valla.

Sõna sai ka välisministeeriumi kantsler Matti Maasikas, kes juhtis tähelepanu sellele, et nooremad põlvkonnad eelistavad teavet saada pigem veebilahendustest nagu YouTube või MySpace, selmet külastada ametlikke veebilehti. Kantsler teatas ka, et saatkonnas hakkab välisministeeriumi lahtiolekuaegadel viibima ministeeriumi töötaja.

Saatkonnahoone on avar ja õhuline, sisaldades konverentsisaali, auditooriumi, näitusesaali ning sisehoovi. Kõikjal hakkab silma sinimustvalge ning rukkilille temaatika. Püütud on rõhutada eestimaist ja -meelset, saabujaid tervitab eesti hagijas ning sisehoovi lilled on tuttavad Eestimaa aedadest.

Eesti on Rootsi järel teine riik, kes avas oma saatkonna virtuaalmaailmas.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing