Hille Tressum • 19. detsember 2007 kell 13:06

Interpol kuulutas Berezovski tagaotsitavaks

Ärimees Boris Berezovski mõisteti kuueks aastaks Aerofloti riisumise eest vangi. Ärimees redutab aga mööda maailma ringi ega kavatsegi kodumaale karistust kandma naasta, vahendab Lenta. ru.

Venemaa on asunud koos Rahvusvahelise kriminaalpolitseiorganisatsiooniga Interpol taga otsima riisumises süüdimõistetud ärimeest Boriss Berezovski.

Moskva kohus mõistis 29. novembril endise NTV omaniku Boriss Berezovski süüdi Aeroflotilt 93 miljoni krooni riisumises, lisaks sellel seostatakse meest veel 11 erineva kuritööga, mille hulka kuuluvad ka autotööstusest Auto-VAS ja pangast SBS-Agro ligi 6 miljoni krooni omavoliline omandamine.

Teadaolevatel andmetel resideerib Berezovski Londonis ning talle on väljastatud Suurbritannia pass Platon Elinini nimele. Ajal mil mees tagaotsitav on olnud, on ta reisinud Lätisse, Ukrainasse, Gruusiasse ja Kõrgõstani, mis on Vene miilitsat tugevalt häirinud, kuna kodumaale mees jalga ei tõsta.

Hetkel kuum