Romet Kreek • 16. jaanuar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Hea tulemus kukutas

Investorid näivad käituvat kohati kummaliselt - nagu elevandid portselanipoes.

Hollandi kiibitootjatele varustuse tootja ASML teatas eile üllatuslikult tugevast kvartalitulemustest. Aktsia hind kukkus 9%, 16,75 eurole.

ASMLi puhaskasum kasvas 205,5 mln eurolt rekordilisele 206,1 mln eurole. Analüütikud ootasid kasumi kukkumist 150,1 mln eurole. Osa sellest tuli erakorralise kasumina.

ASMLile heitis koleda varju üleeilne Inteli käibehoiatus.

"Nad on muutnud palju ettevaatlikumaks," ütles Bloombergile Petercami analüütik Eric de Graaf, kes soovitab osta ASMLi aktsiat. "Nad ei julge öelda, et kõik on suurepärane, kuna seda võidakse kasutada ettevõtte juhtkonna vastu."

"Täiesti selge, et praegu hindab kogu maailm potentsiaalset majanduslangust, turgude nõrkust ning ning suurust jm," ütles ASMLi juht Eric Meurice. "Seega on meie ülesanne öelda, et praegusel hetkel peame ootama oma klientide reaktsiooni nendele hirmudele." Investoreid huvitavad tulevikuväljavaated ning kui üks suurklient üllatab negatiivselt, võib see jätta tahaplaanile igati korralikud majandustulemused. Majandustulemused on minevik, investoreid huvitab tulevik.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt