Agnes Makk: me ei ole kunagi soovitanud laenuintressi fikseerida

Agnes Ojala 07. märts 2008, 11:08

Hansapanga eluaseme finantseerimise
osakonna juht Agnes Makk ütles aripaev.ee-le, et pank on kodulaenu võtjail laenu
fikseerimisel soovitanud käituda oma võimaluste järgi.

„Me ei ole kunagi soovitanud laenuintressi fikseerida. See on inimese vaba valik,“ ütles Makk euribori hiljutist tõusu kommenteerides. „Kui laenuvõtja eelarve on pingeline, siis on tõusu keskkonnas, eriti tõusu alguses ilmselt mõistlik fikseerida. Kui aga kulutusteks on rohkem ruumi, siis on targem pigem turuhinda maksta.“

Hansapanga praegustest eluasemelaenudest umbes 80% on ujuva intressiga. Maki sõnul oli varem ujuva intressi osakaal veelgi suurem, möödunud aastal aga, kui intressid hakkasid kasvama, pöördus ka rohkem inimesi seda fikseerima.

„Hansapanga hinnang euribori edasise käekäigu kohta ühtib teiste finantsinstitutsioonide prognoosidega. Pikaajaliselt hakkab see siiski langema,“ märkis Makk, ütlemata siiski, kui kaua selleks aega minna võiks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. March 2008, 12:16
Otsi:

Ava täpsem otsing