Eile õhtuks olid kõik suured elektrikatkestused parandatud

Agnes Ojala 21. jaanuar 2008, 07:53

Pühapäeval kell 18.00 olid kõik suuremad
elektrikatkestused ehk keskpinge võrgu rikked parandatud.

Rikkebrigaadid tegelesid veel 160 kliendi väiksema ehk madalpinge rikke kõrvaldamisega, teatas Jaotusvõrk.

Alates ööst vastu laupäeva oli Jaotusvõrgu teeninduspiirkonnas kokku 380 riket. Elektrikatkestus häiris erineval ajahetkel kokku ligi 5% majapidamistest ja ettevõtetest. Eraldi katkestuse alla kuuluvad ka ühel kliendil järjestiku toiminud rikked või elektrivõrgu ümberlülitamistega tekkinud sisse- ja väljalülimised.

Rikete tippajal, mis oli pühapäeva varahommikul ja laupäeva keskpäeval, oli üheaegselt elektrita ligi 2500 majapidamist. Rikete kõrvaldamisega tegeles kokku ligi 200 elektrivaldkonna spetsialisti.

Põhiline rikete põhjus oli elektriliinidele murdunud puud ja rasked oksad.

Erakordsem juhtum toimus Orissaaret varustava elektriliiniga, kus randa uhtunud rüsijää oli elektrimasti viltu tõuganud. Pärnu linnas lendas elektrijuhtmetele ja jäi sinna pidama ka pool korrusmaja katust.

Kui tormi tõttu tekkinud elektrikatkestus rikkus elektritoitel oleva seadme, palub Jaotusvõrk selle kohta teha avaldus lähimasse Eesti Energia teenindusbüroosse. Kui seadme riknemise ja elektrikatkestuse või pingekõikumise vahel tuvastatakse põhjuslik seos, hüvitab Eesti Energia seadme taastamise või uue soetamise kulud.

Hüvitamisele kuuluvad ka pikad elektrikatkestused, kui klient pidi olema vooluta üle 20 tunni. Sellistel juhtudel ei tule teha avaldust, vaid hüvitamisele kuuluv summa arvutatakse kliendi järgmise kuu elektriarvelt automaatselt maha.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. January 2008, 07:52
Otsi:

Ava täpsem otsing