Laar: ülipositiivsusest tuleb üle saada

Mariliis Pinn 22. jaanuar 2008, 16:34

Riigikogu liige Mart Laar tõdes e-Eesti
konverentsil “E-riik – uued horisondid?” e-ekpordist rääkides, et algatuseks
tuleb ülipositivismist üle saada.

„Ei ole enam positiivset nälga, mis paneks tegutsema. Arvatakse, et enam paremini minna ei saa. Tuleb üle saada positiivsest optimismist. Jah oleme tubli töö teinud teel infoühiskonda, kuid ei ole suutnud siin töötavaid rakendusi mujale maailma müüa, sest ettevõtetel puudub julgus,“ ütles Laar.

Riigikogulase sõnul peab riik suutma prioriteete määrata ja kui teadusalad on prioriteetsed, siis tuleb bürokraatiat vähendada. „Riik peab hakkama taas otsuseid tegema,“ lisa ta.

„Olukord on selline, et me ei suuda maailma mastaabis tehnoloogiaettevõtteid tekitada. Peaksime olemaolevaid lahendusi müüma, katsuks negatiivset väiksust ära kasutada. Tehke puudusest voorus, müüge maailmale lahendus, mida me siin katsetame,“ arvas Laar.

Laari hinnangul on meie süsteemid tegelikult uskumatult kaugele levinud, näiteks meie m-parkimine on jõudnud Ladina-Ameerikasse. „Oleme kohati uskumatult head müügimehed, kuid sageli ei tea, kellele lahendus kuulub. Näiteks kui e-politsei välja tuli, siis Araabia šeik tahtis seda osta, kuid keegi ei osanud öelda, kellelt ta seda ostma peab,“ tõi Laar näite takistustest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. January 2008, 16:34
Otsi:

Ava täpsem otsing