ÄP fototoimetus • 22. jaanuar 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Üks küsimus: Kas poliitik peaks kuuluma ettevõtte nõukogusse?

Tiina Oraste, riigikogu õiguskomisjoni liige

Poliitikud ei peaks kuuluma riigiettevõtete nõukogudesse. Nõukogu liikmed nimetab minister ja see tekitab vastuolu valitsuse ja riigikogu vahel, kes peaks valitsuse tööd kontrollima.

Janno Reiljan, Rahvaliidu liige

Poliitikud ei tohiks olla eraettevõtete nõukogudes, sest nii võivad need ettevõtted teistest paremasse seisu sattuda. Kui ettevõtted kuuluvad riigile, peavad poliitikud ettevõtte nõukogus olema, sest need ettevõtted on ju riigi vastutusel. Ministrite asemel võiks poliitikuid riigiettevõtete nõukogudesse nimetada riigikogu.

Viktor Siilats, Info-Auto nõukogu esimees

Poliitikud ei peaks kuuluma ettevõtete nõukogudesse. Täidesaatev ja seadusandlik võim võiks olla lahutatud. Kahel pool istumine pole hea. Nõukogu on spetsialistidest koosnev organ ja selle liikmed peaksid vahetuma ettevõtte huvidest lähtuvalt. Tundub, et riik omanikuna realiseerib nõukogudes pigem poliitilisi kui majanduslikke huve.

Autor: ÄP

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt