Infraettevõtted on sageli monopolisti seisuses

Urmas Varblane 30. jaanuar 2008, 00:00

Uurimistöö, mille Tartu Ülikooli majandusteaduskond teeb Eesti Arengufondile, vahetulemused toovad välja Eesti majanduse suunitluse. Suure lisandväärtusega on ka siseturule orienteeritud valdkonnad, mis otseselt sõltuvad sisemaisest nõudlusest - kinnisvara, ehitus, hulgikaubandus. Järgnevad tööstusharud, mis teenindavad kinnisvarabuumi (ehitusmaterjalitootjad) või naudivad maailmaturu hinnatõusu (keemiatööstus).

Välisturul konkureeriv töötlev tööstus, eriti mõni selle haru (naha-, mööbli-, rõiva- ja tekstiilitööstus), on madala lisandväärtusega, mis ei võimalda neis piisavalt investeerida kasvu, et üle saada tööjõukulude kallinemisest tulenevast konkurentsivõime langusest. On põhjust arvata, et neis harudes pole võimalik muudatusteta jätkata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:41

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing