Infraettevõtted on sageli monopolisti seisuses

Urmas Varblane 30. jaanuar 2008, 00:00

Uurimistöö, mille Tartu Ülikooli majandusteaduskond teeb Eesti Arengufondile, vahetulemused toovad välja Eesti majanduse suunitluse. Suure lisandväärtusega on ka siseturule orienteeritud valdkonnad, mis otseselt sõltuvad sisemaisest nõudlusest - kinnisvara, ehitus, hulgikaubandus. Järgnevad tööstusharud, mis teenindavad kinnisvarabuumi (ehitusmaterjalitootjad) või naudivad maailmaturu hinnatõusu (keemiatööstus).

Välisturul konkureeriv töötlev tööstus, eriti mõni selle haru (naha-, mööbli-, rõiva- ja tekstiilitööstus), on madala lisandväärtusega, mis ei võimalda neis piisavalt investeerida kasvu, et üle saada tööjõukulude kallinemisest tulenevast konkurentsivõime langusest. On põhjust arvata, et neis harudes pole võimalik muudatusteta jätkata.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing