Eraisikute kõrval võtavad SMS-laenu ka ettevõtted

30. jaanuar 2008, 16:02

Sampo panga andmetel võtavad eraisikute
kõrval SMS-laenu ka ettevõtted, kuid võrreldes esimestega SMS-laenu võtmise fakt
ettevõtte edasisi laenuvõimalusi ei ahenda.

Sampo Panga ettevõtete panganduse asedirektor Andrus Soodla ütles: "Kui mõni ettevõte on võtnud SMS-laenu, siis on selleks olnud mingid konkreetsed põhjused. Finantseerimisläbirääkimisi SMS-laenu omamise fakt ei mõjuta. Teeme oma tavapärast tööd ja hindame laenu andmisel ettevõtete üldist krediidivõimekust."

Sampo pank täpsustas, et senini on SMS-laenu võtnud vaid üksikud ettevõtted.

Varem on meedias räägitud sellest, et pangad väldivad laenu andmist SMS-laene võtnud eraisikutele. Aripaev.ee küsis kommertspankadelt, kas ja mis tingimustel annavad nad BIGist või kuskilt mujalt kiirlaenu võtnud ettevõtteile nn sildfinantseringut.

Sampo pank annab ettevõtte üldisest laenuvõimekusest sõltuvat arvelduskrediiti kõigil tavapärastel tagatistel, sh ka kinnisvara ning vallasvara tagatisel. "Mõistlikuks arvelduskrediidi tasemeks võiks pidada ligikaudu poolt ettevõtte kuukäibest," märkis Soodla.

Arvelduskrediidi limiidilepingu sõlmimisega kaasneb Sampo pangas tasu lühiajalise laenu võtmise võimaluse eest ehk nn kohustustasu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2008, 16:02
Otsi:

Ava täpsem otsing