Konkurentsiamet: tuulepargist elektri välja lülitamine oli õige

04. märts 2008, 11:58

Konkurentsiamet kinnitas oma otsusega
Põhivõrgu korrektset käitumist Viru-Nigula tuulepargi võrguühenduse
katkestamisel.

Pärast kontrollimist hindas konkurentsiamet Põhivõrgu käitumise Viru-Nigula tuulepargi võrguühenduse katkestamisel seadusega kooskõlas olevaks ja otsustas jätta tuulepargi kaebuse rahuldamata.

Põhivõrk katkestas Viru-Nigula tuulepargi võrguühenduse 11. veebruari ennelõunal, sest pargi omanik ei suutnud kokkulepitud tähtajaks oma tuulikuid võrgueeskirja nõuetele vastavusse viia ja keeldus ka Põhivõrgu pakutud tähtaja pikendamisest.

Põhivõrguga lepingu sõlmimise ajal olid võrgueeskirjad teistsugused ning aastast ei piisanud uute tingimuste testimiseks, selgitas tuuleparki omava OÜ Nelja Energia tehnikadirektor Andrus Zavadskis.

„Eesti Energia lülitas tuulepargist elektri välja ette hoiatamata samal ajal, kui tuulikus olid töötajad. Praegu ei põle tuuleveskitel ka lennuohutustuled,“ rääkis Zavadskis ühenduse katkestamise päeval. „Monopoolse ettevõtte harjumused, võib-olla suhtub Eesti Energia kõigisse nii – see on üsna põhjendamatu,“ kommenteeris ta.

Põhivõrk OÜ lükkab samas ümber Zavadskise väite, justkui toimus võrguühenduse katkestamine ette hoiatamata. Vastavalt seadustes sätestatule teavitas Põhivõrk Nelja Energiat võrguühenduse katkestamisest ette 5 tööpäeva – meilitsi saadeti hoiatus ühenduse katkestamise kohta läks teele 4. veebruaril ning tähitud kirjaga 6. veebruaril. Seega on vale väide, justkui tabas väljalülitamine tuuleparki ootamatult, teatas ettevõte.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. March 2008, 11:58
Otsi:

Ava täpsem otsing