Hansapanga emapank trügib jõuliselt Ukrainasse

Annika Matson 06. märts 2008, 11:18

Hansapanga emapank Swedbank plaanib
laieneda Ukrainas ning avada seal sel aastal 75 kontorit.

Balti riikides tegutsevatest pankadest suurim, Swedbank, plaanib sel aastal avada Ukrainas 75 kontorit, et hüvitada aeglustuvat kasvu Eestis, Lätis ja Leedus, vahendab Bloomberg. Hetkel tuleb kolmandik Swedbanki kasumit kolmest Balti riigist.

Swedbanki Ukraina üksuse juht Sergei Tigipko ütles täna, et pangal on kavas 2010. aastaks avada 500 kontorit.

Ukraina üksuse eesmärk on tänavu kasvatada varade mahtu 70 protsendi võrra ja 40 protsendi võrra järgmisel aastal. Mullu neljandas kvartalis oli Swedbanki Ukraina üksuse kasum 72 miljonit Rootsi krooni (11,7 mln USA dollarit). Kasumieesmärk 2008. aastaks on seatud 50 miljonit USA dollarit.

Mullu kasvasid otsesed välisinvesteeringud Ukrainasse 67 protsendi võrra ning olid viimase 16 aasta kõrgeimal tasemel. Investeeringud kokku oli 7,88 miljardit USA dollarit. Ukraina majandus kasvab kaheksandat aastat järjest, mida on tagant tõuganud investeeringud ja suur sisetarbimine.

Suuruselt teine pank Balti riikides, SEB, teatas novembris, et ostab samuti Ukrainas panga, panga nimi oli Factorial Bank. See oli SEB teine pangaost Ukrainas, esimene oli Bank Agio, osteti kolme aasta eest.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. March 2008, 11:18
Otsi:

Ava täpsem otsing