Pool Eesti netifirmast müüdi suurele Euroopa e-kauplejale

Agnes Ojala 11. märts 2008, 11:16

Eesti Väärtpaberite Keskregistri
statistikast selgub, et pool Eesti ühest suuremast internetimeedia ettevõttest
Moonfish Media on leidnud uue omaniku.

Ettevõtte teatel on Moonfish Media uus omanik Euroopa juhtiv online kauplemisplatvormide omanik Tradus Limited, mis omakorda kuulub rahvusvahelisele meediafirmale Naspers. Tradus omandas ettevõttest 51% optsiooniga osta täielik osalus järgmise 3-4 aasta jooksul.

Moonfish Media tänane juhtkond jätkab ettevõtte igapäevast juhtimist. Ettevõtte müümisel nõustas Moonfish Media omanikke investeerimispank GILD Bankers.

Moonfish Media asutaja ja nõukogu liige Raivo Hein on sõlmitud tehinguga väga rahul: ”Meil on tõeliselt hea meel saada rahvusvahelise Tradus grupi osaks, kuna meie internetimeedia lahendused sobivad ideaalselt Traduse tänast teenuste portfelli täiendama. Samuti ootan põnevusega koostööd Traduse meeskonnaga, sest nende kogemusega suudame Moonfishi äri veel enam edasi viia.”

„Tähelepanuväärne on, et selle tehinguga sisenes meie turule maailma üks suurimaid interneti- ja trükimeedia ettevõtteid. Traduse omaniku, Lõuna-Aafrika Vabariigist pärit Naspersi viimase poole aasta käive oli näiteks tooduna 1,5 miljardit dollarit. See näitab, et Eesti võib küll väike olla, kuid siiski atraktiivne suurtele tegijatele!“

Moonfish Media senised osanikud on AS Lõhmus, Haavel Viisemann, Erko Kundlale kuuluv OÜ Justkull ja Raivo Heinale kuuluv OÜ Kakssada Kakskümmend Volti.

Firma haldab Eestis ja Leedus kokku üle 6 erineva portaali, nende hulgas oksjonid osta.ee, kinnisvara kv.ee, otsimootor hydra.ee. Sidusettevõtte kaudu on firmal osalus ka Jüri Kaljundi juhitavas pildipangas nagi.ee ja fotoalbum.ee.

Tradus Limited omab online kauplemiskeskkondi 12 Euroopa riigis, sealhulgas enamusosalust Poola internetimeedia ettevõttes Gadu-Gadu ja osalust Venemaa juhtivas veebikeskkonnas Mail.ru. Hiljuti omandas Tradus Limited`i rahvusvaheline meediafirma Naspers, mis pakub laias ulatuses elektroonilise ja trükimeedia teenuseid üle maailma.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. March 2008, 13:01
Otsi:

Ava täpsem otsing