Agnes Ojala • 11. märts 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Tavid: kulda investeerimine kasvab

Käesoleva aasta esimestel kuudel on maailmaturu hinnatõusule vaatamata kulda investeerimine märkimisväärselt kasvanud.

2007. aasta neljandas kvartalis müüs AS Tavid neljas riigis kuus kokku keskmiselt 143,9 kg kulda, siis 2008. aasta jaanuaris müüdi 230 kg ja veebruaris 209 kg, teatas Tavid.

„Kuld, kui investeerimisvahend kogub Põhjamaades ja Baltikumis üha enam tuntust. Eestiski on investeerimiskulla populaarsus kasvanud ja selle aasta alguse müük on olnud rekordiline,” rääkis Tavidi nõukogu liige Meelis Atonen. „Kuna raha- ja väärtpaberiturgudel valitsevad närvilised meeleolud, võib prognoosida kulla hinna jätkuvat tõusu. USAst alguse saanud probleemid maailma majanduses on täna alles süvenemisjärgus ning puutumata ei jää ka Euroopa.“

Atoneni sõnul on kulda investeerimise tootlikkus viimastel aegadel olnud parem kui üldlevinud investeerimisvõimalused väärtpaberitesse ja rahaturufondidesse.

Tavidi nõukogu esimees Alar Tamming lisas: „Kui tavaliselt soovitavad eksperdid oma varast hoida 5-25% füüsilises kullas, siis praeguses järjest kiireneva inflatsiooni tingimustes on soovitatud kulda investeerimine viia kuni 40%-ni investeerimisportfellist. Eksperdid Doug Casey, Marc Faber, Jim Rogers jt on väitnud, et praegu on tegemist toorainete hinna nn supertsükliga, mis peaks kestma 10-15 aastat ja 2008. aastaks ennustatakse kulla hinnale 25-35% tõusu.”

AS Tavid tegeleb investeerimiskulla ostu ja müügiga, valuutavahetusega ning raha kiirsiirdamisega. Firma tegutseb Eestis 1991. aastast, Soomes 1996. aastast, Lätis 2002. aastast ja Rootsis 2005. aastast. Välisriikides on firma ärinimi „Tavex”. Ettevõttes töötab täna kokku 90 inimest. 2008. aastal on plaanis avada esindus ka Taanis.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt