Pandimaja: kulda on parem seaduslikult müüa

Hille Tressum 22. jaanuar 2008, 14:20

Käesoleva aasta 15. aprillist jõustub
väärismetalliseaduse muutmise seadus, mille kohaselt
saavad jaekaupmehed ja pandimajad õiguse väärismetalliga kaubelda.

TKE pandimaja juht Tõnis Mägi on arvamusel, et uus seadus muudab mõneti pandimajade tegevust. Tema sõnul realiseerivad pandimajad ka täna omanikuta jäätud väärismetalli, kuid parem on seda ikka seaduse järgi teha.

Küsimusele, kas aprillist jõustuv väärismetalliseaduse muutmise seadus ka pandimaja tööd muudab, vastas TKE pandimaja juht Tõnis Mägi, et eks see uus seadusemuudatus muudab mõningal määral pandimajade elu. Väärismetall aga pandimajale peavalu ei valmista, kuna nende hind 1 grammi eest on 150-175 krooni, mis on kordi väiksem summa kui kesklinnas panditava kulla eest makstav.

"Kuna me ei paku kliendile kulla grammi eest nii suurt hinda kui mõningad pandimajad linnas, siis meile panditud kuld ostetakse reeglina omaniku poolt välja. 1 grammi eest pakume me vastavalt esemele 150-175 krooni. Linnas võib grammi kulla eest saada kuni 500 krooni," lausus Mägi ning lisas, et kui klient tõesti panditud vääriseset välja ei osta, siis müüb pandimaja need proovikojale maha. Kui aga personalile ise mõni ese meeldima hakkab, siis ostab ta ise selle pandimajalt välja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. January 2008, 14:19
Otsi:

Ava täpsem otsing