Meerits: aktsionärid maksavad maadevahetuse skandaali eest

14. märts 2008, 18:09

Eesti Investorite Liidu juht Heldur
Meeritsa sõnul aktsionärid kaudsel viisil ikkagi maksavad maadevahetuse
skandaali eest, kuigi tema sõnul oleks õiglasem, kui maadevahetusega seotud
inimesed maksaksid ise selle eest.

Merko Ehituse juhatus ja nõukogu otsustasid täna ettevõtte restruktureerida ning eraldada majandustegevus ja maadevahetuse kriminaalasi.

„Minu jaoks tundub see hea mõte. Sellest oleks kahju, kui mitmes mõttes hea ja edukas ettevõte börsilt kaoks, investoritel oleks sellest kahju. Iseküsimus on see, millist mõju jaotamine avaldab investoritele. Ja kes siis jääksid eraldatava ettevõtte omanikuks,“ kommenteeris Meerits tänast Merko otsust.

„Kuid ilma detaile täpselt teadmata on raske lõplikku hinnangut öelda,“ lisas Meerits.

Küsimuse peale, kuidas selline käitumine Merko aktsiat mõjutada võiks, hakkas Meerits kerge ohkega kõigepealt naerma. „Ma arvan, et see selgus asjas oleks atsionäridele kindlasti abiks. Kuid siit edasi ei oska nagu väga midagi arvata. Kõige huvitavam koht on see, kuidas ettevõtte jagamine mõjutab olemasolevaid aktsionäre. Mingisugusel kaudsel viisil aktsionärid ikkagi maksavad selle maadevahetuse skandaali eest, kuigi minu arvates oleks õiglasem, kui maadevahetusega seotud inimesed maksaksid ise selle eest,“ märkis Meerits.

Kas Merko otsusel võiks olla mingit mõju ka ettevõtte mainele? „See, mis puudutab maadevahetuse skandaali, siis vaevalt küll see midagi muudab. Hinnang maadevahetusele jääb jätkuvalt negatiivseks, aga võib-olla Merko praegune otsus annab mingi lootuse tulevikuks,“ märkis Meerits.

Milline oleks teie soovitus aktsionäridele? „Ma ei oska midagi soovitada. Nad on jama sisse juba varem ka sattunud. Ei oska midagi öelda, kuid võib-olla see praegune otsus teeb asja aktsionäöride jaoks veidi paremaks,“ lisas Meerits.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. March 2008, 18:08
Otsi:

Ava täpsem otsing