16. märts 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Ansip sai Türgi suusamaratonil 11. koha

Peaminister Andrus Ansip läbis Türgi ajaloo esimese suusamaratoni Anatoolias, Arkuti mägedes ning lõpetas selle üheteistkümnendana.

"Maratoni rada kulges keset suurepärast loodust ja lummavaid vaateid. Loodan, et Türgis, kus selline lumi on mägedes keskmiselt viiel kuul aastas leitakse suusatamisest endale järjest olulisem spordiala," ütles peaminister Ansip pärast 35-kilomeetrise raja läbimist. Peaminister avaldas lootust, et maratoni korraldamine muutub Türgis traditsiooniks, et ka Anatoolia suusamaraton võiks jõuda Worldlopdeti sarja liikmeks, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Türgi esimese suusamaratoni võitis Eesti noortekoondise liige Martti Himma, teise koha saavutas Teet Jagomägi, kes kuulub peaministri visiidi äridelegatsiooni. Kolmandaks jäi Türgi suusatreener Fikret Ören. Peaminister lõpetas maratoni üheteistkümnendana.

Maratoni läbisid ka mitmed Eesti diplomaadid, nende seas ka suursaadik Türgis Märt Volmer ja suursaadik Kreekas Peep Jahilo.

Anatoolia Suusamaraton Geredes toimus klassikalises stiilis ja distantsid olid 35 ja 20 kilomeetrit. Rajad kulgesid keskmäestikus, 1700 ja 1800 meetri vahel.

Maratoni korraldusega tegeles Türgi suusakoondist treeniv Jaanus Teppan koostöös Eesti saatkonnaga. Maratoni korraldamise eesmärk oli Eesti Vabariigi 90. juubeliaasta tähistamise raames tutvustada meie suusatamise traditsioone.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt