Türklased ja hiinlased trügivad Eesti ehitushangetele

03. aprill 2008, 17:32

Teedeehitaja AS Aspi juht Heikki Pormeister
ütles, et siinsed ehitusfirmad konkureerivad Eesti suurematel ehitushangetel
Türgi ja Hiina firmadega.

Pormeistri sõnul võib türklasi oodata ka võidujooksul Ämari lennuvälja rekonstrueerimisele, kus hanke maht ulatub ligi 810 miljoni kroonini.

"Igal juhul osaleme hankel," ütles Pormeister Aspi plaanide kohta.

Lennuvälja renoveerimine sarnaneb maanteeehitusega, kuid elektritöid on seal rohkem, rääkis Pormeister. "Kõige muuga, välja arvatud püüdursüsteemid, oleme kokku puutunud," ütles ta, "püüdursüsteemid on sellised uuemad asjad."

Pormeistri hinnangul on Ämari lennuvälja kergem renoveerida kui Tallinna lennuvälja. Kuna Ämaris aktiivset lennuliiklust praegu ei toimu, saab tööd teha katkestuseta ja ühekorraga kogu objekti territooriumil.

Tõenäoliselt osaleb hankel 5-10 Eesti ehitusfirmat, oletas Pormeister. "Et ehitusfirmasid kandideeriks ka Prantsusmaalt või Hispaaniast, seda ma ei usu, ennemini tuleb osalejaid Türgist. Hankedokumente on nad varem välja võtnud ja viimasel suuremal maanteeameti ehitushankel esitasid oma pakkumise ka hiinlased," ütles Pormeister.

AS Aspi kuulub Eesti Ehitusele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. April 2008, 17:30
Otsi:

Ava täpsem otsing