Konkurentsikeelus lepivad osapooled ise kokku

Hille Tressum 22. aprill 2008, 17:59

Tööõigusabi juhataja Heli Raidve sõnul on
töölepinguseaduses punkt, muud küsimused, millega pannakse paika poolte
kokkuleppel nii katseaeg kui ka konkurentsikeeld.

Äripäeva konverentsil Äriõigus rääkis Tööõigusabi juhataja Heli Raidve konkurentsikeelust.

"Töölepinguseaduse eelnõus on välja toodud ka konkurentsikeelu erisus, mis väljendub selles, et maksmise koormus muutub. Kui vaadata tänast seisu, siis tänases töölepinguseaduses on punkt: muud küsimused," ütles ta.

"Muude küsimuste alla lähevad kõik valikuvabadust puudutavad teemad. Näiteks nagu katseaeg, mis ei ole kohustuslik tingimus, vaid kui pooled selles omavahel lepivad kokku, siis on see muu kokkulepe. Siia alla kuuluvad ka koolitused ja konkurentsikeeld. Kuna seadus rohkem neid kokkuleppeid ei reguleeri, siis kohtuvaidluse korral vaadatakse täpselt seda, mida pooled oma lepingusse kirjutasid ja mis sõnastuses, ehk mida siis täpselt kokku lepiti," rääkis juhataja.

"Töölepinguseaduse paragrahv 50 ütleb, et kokku võib leppida konkurentsikeelus, kui need kohustused on töölepinguga ette nähtud," selgitas Raidve.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. April 2008, 18:04
Otsi:

Ava täpsem otsing