Medvedev lubas Gazpromi väärtuse tõsta triljoni dollarini

Hille Tressum 06. mai 2008, 15:41

Venemaa gaasimonopolil Gazpromil on põhjust
rõõmustamiseks, kuna tulevane president Dmitri Medvedev on oma südameasjaks
võtnud teha Gazpromi aktsia maailma kõige väärtuslikumaks.

Endine gaasigigandi Gazprom juhatuse esimees Dmitri Medvedev, kes alates homsest võtab oma eelkäijalt Vladimir Putinilt riigijuhtimise üle, on lubanud teha naftagigandi aktsia maailma kõige väärtuslikumaks, vahendas Reuters.

Viimase kümne aastaga on Medvedev aidanud ettevõtte väärtust kasvatada 300 miljardi dollarini. Ettevõtte aktsia on maailmaturul väärtuselt viies. Medvedev on aga lubanud, et ühel päeval tõuseb Gazpromi väärtus üle triljoni dollari ning ka aktsia muutub maailma kõige väärtuslikumaks.

Analüütikud on veendunud, et Medvedevi presidendiks saamisega paraneb Gazpromi käekäik veelgi.
"Ennustame Gazpromile märksa soodsamaid tegevustingimusi. Lisaks on Venemaa energiapoliitika nüüd raskema perioodi seljataha jätnud ning see soodustab energiafirmade arengut," ütles Vene maaklerfirma UralSib peastrateeg Chris Weafer.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. June 2008, 17:41
Otsi:

Ava täpsem otsing